Vijf tips om je kantoor gezond in te richten

Terug naar nieuwsoverzicht

Gezondheid is meer dan letten op je voeding en voldoende sporten. De wijze waarop je je werkplek inricht heeft ook een invloed op je gezondheid. Wij geven vijf richtlijnen om van je kantoor een gezondere omgeving te maken.

  1. Hou het groen

Bloemen en planten helpen niet alleen om de CO2 in het kantoor om te zetten in zuurstof. Al dat groen zorgt ook voor een beter humeur waardoor iedereen zal zich relaxter zal voelen en beter zal presteren.

  1. Stimuleer een gezonde levensstijl

Gemiddeld brengen medewerkers zo’n 80% van hun tijd al zittend door op kantoor. Spoor medewerkers aan om meer recht te staan en even te wandelen. Op die manier voorkom je rug- en nekklachten. In ons artikel ‘Tips om te bewegen op het werk’ vind je meer informatie over bewegen tijdens de kantooruren.

  1. Voorzie voldoende licht

Natuurlijk licht is het beste middel voor een goed humeur, een verhoogde productiviteit en het geeft een sfeervoller effect. Houd hiermee rekening wanneer je je kantoorruimtes indeelt. Naast natuurlijk licht is ook het kiezen van goede verlichting van belang. Met het oog op de warmste maanden van het jaar voorzie je best ook wat duurzame, koele verlichting. Dit kan tijdens de warme zomermaanden voor extra energie zorgen op de werkvloer.

  1. Creatieve indeling

Een kantoor is meer dan enkel een stoel en een bureau. Voorzie naast de basiselementen ook wat leuke inkleding die de creativiteit kan vergroten. Zo kan je kiezen voor enkele sta-bureaus, comfortabele zetels, zitballen of een magnetisch bord. Hierop kunnen medewerkers leuke quotes maar ook praktische afspraken noteren.

  1. Clean desk principe

Het principe van clean desk? Je laat niets achter op je bureau en iedereen kan bij wijze van spreken iedere dag plaatsnemen aan een andere bureau. Medewerkers zijn niet langer gebonden aan een vaste bureau en kunnen iedere dag of week veranderen van werkplek. Op deze manier stimuleer je als werkgever de creativiteit van je werknemers. Opgeruimde bureaus zorgen ook voor rust en geven een goede indruk aan bezoekers en klanten.

Deel dit nieuwsartikel