Verschillende persoonlijkheidstypes op het werk

Terug naar nieuwsoverzicht

Niet iedereen op het werk heeft dezelfde karakteristieken. Daar waar de ene liever op de achtergrond blijft heb je ook echte tafelspringers. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid en moet je dus ook op een andere manier benaderen. We sommen even op welke types je kan aantreffen op de werkvloer.

       1.Gids

Wanneer je nieuw bent in een organisatie geldt de gids als jouw toeverlaat. Hij of zij staat klaar om je te helpen integreren in het bedrijf. Naast technische info zal je zo ook meer te weten komen over het bedrijf. De gewoonten. Gedragingen van personen. Praktische info zoals hoe werkt het koffiezetapparaat. De kunst is om zoveel mogelijk kennis over te nemen van de ‘gids’. Hij of zij is een belangrijke sleutel in het doen slagen van jouw carrière bij een bedrijf.

       2. Nieuweling

Het kan goed zijn dat jij zelf in de situatie van de nieuweling zit. Je bent nog niet helemaal vertrouwd met je nieuwe omgeving en kent nog niet iedereen. In dit geval is het belangrijk om je ogen en oren goed open te houden. Kijk naar de gedragingen van je collega’s en leer zo hoe het werkt in het bedrijf. Zoek naar de ‘gids’ die je met plezier onder zijn vleugels zal nemen. Indien er een nieuweling is, probeer dan om voor hem/haar je te gedragen als een gids.

       3. Voortrekker

Wil je je als groentje in het bedrijf aan iemand spiegelen? Opkijken naar iemand? Zoek dan naar de ijveraar van het bedrijf. De persoon die steevast het voortouw neemt en iedere taak tot een goed einde brengt. Deze zijn van goudwaarde voor een goedlopend bedrijf. Probeer dan ook zoveel mogelijk te stelen met je ogen van hem/haar. Kijk hoe je zijn/haar technieken kan toepassen in jouw werk om het naar een hoger niveau te brengen.

       4. Schaduw persoon

Naast de ijveraar heb je nog de persoon die quasi dezelfde werklast verzet maar dit liever doet in de achtergrond. De zogenaamde schaduw persoon vormt een zeer belangrijke schakel in de organisatie. Iedere dag doet hij/zij zijn uiterste best om de beste resultaten te halen. Doordat deze persoon weinig in de schijnwerpers staat wordt deze snel onderschat. Probeer hem/haar te betrekken in kansen om ook eens in de spotlights te staan. Zo kunnen ze helemaal openbloeien

       5. Oudgediende

Hij/zij wordt ook wel eens bij het meubilair gerekend. Deze persoon heeft jarenlange ervaring in het bedrijf en kent de hele geschiedenis ervan. Om je in te werken is het altijd aangeraden om eens een praatje te slaan met hem/haar. Op die manier ben je helemaal op de hoogte van hoe het bedrijf is kunnen groeien tot wat het nu is. Het biedt je ook de kans om niet de fouten te maken die eventueel in het verleden zijn gemaakt.

       6. Kameraad

Deze persoon zorgt er mee voor dat je iedere dag met plezier naar je werk vertrekt. Hij/zij geldt als je kameraad, vriend(in), maatje op de werkvloer. Je kan van deze persoon steeds steun en een luisterend oor verwachten. Ieder probleem, groot of klein, kan je bij hem/haar voorleggen. Als nieuwkomer in het bedrijf krijg je na verloop van tijd wel een klik met één of meerdere collega’s. Deze kunnen uitgroeien tot ‘kameraad’.

       7. Humorist

De vrolijke Frans van het bedrijf. Diegene die eerder het positieve dan het negatieve zal belichten. Heb je nood aan wat positieve vibes? Zoek dan even de ‘humorist’ op. Tijdens middagpauzes, een koffiebreak of bij het passeren in de gang. Met hem/haar beleef je geen saaie of deprimerende momenten. Probeer iets van zijn/haar levensstijl over te nemen. Bekijk het leven soms door een roze bril en geniet.

       8. Brompot

Je hebt al na enkele dagen door wie de ‘brompot’ van het bedrijf is. Deze persoon slaagt er in om iedere positieve daad van het bedrijf in een negatief daglicht te zetten. Hij/zij zit met een hoop frustraties die op het werk eruit komen. Laat je dan ook niet meeslepen in dit negativisme. Ga ene gesprek aan en probeer de negatieve gedachten om te buigen naar iets positief. Probeer te begrijpen waarom hij/zij zo negatief is ingesteld.

       9. Roddeltante

Ieder bedrijf heeft er wel eentje. De persoon die van alle nieuwtjes het eerste op de hoogte is en deze ook met plezier verder vertelt. Dit gaat wel eens gepaard met het feit dat ze de verhalen lichtjes aandikt. Pas dus steeds op met de verhalen die je van hem/haar te horen krijgt. Maar vooral, vertel ze niet verder. Je zou het ook niet fijn vinden als ze over jou zouden roddelen. Ben je toch het onderwerp van een roddel? Ga dan een gesprek aan met diegene die de roddel verspreidde.

       10. Vleier

Het geven van complimenten en vleien kan zowel op een negatieve als een positieve manier uitdraaien. ZO nu en dan een complimentje geven hoort erbij. De personen die hier dag in, dag uit mee bezig zijn doen dit om op te klimmen in het bedrijf. Laat je hier dan in eerste instantie niet mee in en probeer zelf gene gebruik te maken van de tactiek. Als je goede prestaties levert zal dit meer gewaardeerd worden dan te goochelen met complimenten.

      11. Flierefluiter

De flierefluiter is een kanjer in het doen alsof hij/zij iets aan het doen is. Steeds lijkt het dat hij/zij tot over zijn/haar oren in het werk zit. In realiteit heeft hij het helemaal niet druk en worden de taken doorgeschoven naar iemand anders. Doordat de taken vervuld worden lijkt het alsof deze persoon bijdraagt tot het team. Heeft zijn/haar gedrag invloed op jouw werk dan mag je dit gerust signaleren aan je leidinggevende. Vroeg of laat vallen zo een mensen altijd door de mand.

Deel dit nieuwsartikel