Veilig werken tijdens corona

Terug naar nieuwsoverzicht

Naar aanleiding van het stijgende aantal coronabesmettingen werden er zowel nationaal als lokaal in de provincie Antwerpen verstrengde maatregelen opgelegd. Zie jij de bomen door het bos nog? Wat betekent deze verstrenging voor jou als uitzendkracht? We geven je graag een overzicht van de richtlijnen.

De basisrichtlijnen zijn en blijven erg belangrijk:

  • Ben je ziek? Blijf dan zeker thuis.
  • Was vaak je handen met water en zeep.
  • Hou minstens 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondmasker op het openbaar vervoer, op openbare plaatsen en op plaatsen waar de minimale afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden.
    • Lees hier meer over het correct gebruik van je mondmasker. 

Werk je tussen 23u30 en 6u00 in Antwerpen?
Vanaf woensdag 29 juli geldt er een avondklok in Antwerpen. Dit wil zeggen dat je tussen 23u30 en 6u00 thuis moet zijn. Als uitzendkracht is het echter mogelijk dat je in shiften werkt en je je tussen die uren moet verplaatsen.

Is dit voor jou het geval? Vraag jouw recruitment consultant een attest waarop vermeld staat dat je je voor je werk dient te verplaatsen tijdens de avondklok. Dit attest dien je steeds bij je te hebben wanneer je je tijdens de avondklok verplaatst.

Je werkgever voorziet persoonlijke beschermingsmiddelen indien deze noodzakelijk zijn op jouw werkplek. Ontvang je geen beschermingsmiddelen terwijl dit toch aangewezen is? Neem dan zeker contact op met onze Wizards. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier kan werken.

Voel je je niet veilig in een bepaalde werksituatie of heb je nog vragen over corona? Bel dan ons corona-noodnummer: +32 (0)2 267 35 78 of neem contact met je kantoor.

Wat moet je doen als je terugkomt uit een rode of oranje zone?
Je dient in eerste instantie de maatregelen van de overheid te volgen. De FOD Buitenlandse Zaken raadt reizigers aan om de meest recente reisadviezen en maatregelen steeds na te kijken op de website diplomatie.belgium.be.

Neem ook onmiddellijk contact met jouw Work Wizards-uitzendconsulent(e). Hij/zij licht je de verder te nemen stappen graag toe.

Hoe kan ik mijn recruitment consulent bereiken?
Onze kantoren blijven geopend en onze Wizards staan nog steeds voor je klaar. Probeer echter zoveel mogelijk het contact met je Wizards te laten verlopen via telefoon of mail. Wil je toch langskomen op kantoor? Maak dan even een afspraak. Let op: bij een bezoek aan je kantoor is het dragen van een mondmasker momenteel verplicht!

Volg de opgelegde richtlijnen nauwgezet op voor jouw eigen veiligheid en die van je naasten.

Deel dit nieuwsartikel