Tips om je medewerkers te motiveren

Terug naar nieuwsoverzicht
Motiveer je medewerkers

Wil je jouw medewerkers motiveren zodat ze elke dag het beste van zichzelf geven? Aan de hand van onderstaande tips kan je hiervoor zorgen. Zo komen je medewerkers met een glimlach werken.
 

 1. Succes vieren
  Haalde het bedrijf een grote order binnen of rondde het met succes een project af? Beloon je medewerkers hier dan voor. Dit hoeft niet perse door een hoger loon uit te keren. Voorzie eens een leuk extraatje. Organiseer een kleine after work party, trakteer op taart of laat een medewerker wat vroeger stoppen met werken.
   
 2. Complimenten uitdelen
  Iedereen krijgt graag een compliment. Het geven ervan toont dat je als leidinggevende belangstelling hebt in het werk van je medewerkers. Het uitdelen van complimenten hoeft niet alleen bij het voltooien van een project maar ook tijdens het proces ervan. Deze vorm van waardering drijft medewerkers om keer op keer hun best te doen.
   
 3. Originele cadeaus schenken
  Een verjaardag van een werknemer, ziekte of geboorte? Stap af van de traditionele fruitmand of waardebon. Kies voor een origineel en persoonlijk cadeau.
   
 4. Samen iets drinken
  Na inspanning komt ontspanning. Zorg ervoor dat je op regelmatige basis even samenzit met je medewerkers om iets te drinken. Dit kan elke laatste vrijdag van de maand om de werkweek af te sluiten. Dit kan zowel binnenshuis als buitenshuis. Wanneer je ervoor kiest dit binnenshuis te doen voorzie je best een aparte ruimte zodat iedereen even het werk aan de kant kan schuiven. Zorg voor leuke muziek en een lekkere versnapering.
   
 5. Lunch voorzien
  Naast een drankje kan een gratis lunch de sfeer op de werkvloer ook alleen maar verbeteren. Bied zo nu en dan een middagmaal aan voor je werknemers. Niets zo fijn als je boterhammen inruilen voor een heerlijk broodje. Op deze manier luncht iedereen samen om er daarna weer stevig in te vliegen.
   
 6. Flexibele werktijden invoeren
  Laat medewerkers, binnen een tijdspanne, kiezen hoe laat ze beginnen of werk met glijdende uren. Je creëert op deze manier goodwill. Medewerkers willen dan ook graag dat tikkeltje meer doen voor het bedrijf.
   
 7. Bijscholing aanbieden
  Levenslang leren geldt als de nieuwe standaard. Het is dan ook belangrijk om iedereen in het bedrijf de mogelijkheid te geven zichzelf bij te schaven. Werknemers voelen zich gewaardeerd wanneer ze bijscholingen aangeboden krijgen. Persoonlijke groei zorgt er voor dat het bedrijf kan groeien.
   
 8. Vrijwilligerswerk doen
  De teamspirit verbeteren alsook je goed hart tonen als organisatie? Dat kan. Kies als bedrijfsactiviteit voor een vrijwilligersactie. Ga bij je medewerkers na waar zij zich voor willen inzetten. Ruim zwerfvuil op in de omgeving van het bedrijf of ondersteun een plaatselijke vzw voor een dag. Niet alleen zullen de medewerkers fier zijn op hun prestatie, je toont ook dat jullie als bedrijf belang hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.
   
 9. Samen sporten
  Laat je werknemers zien dat je begaan bent met hun gezondheid. Stel voor om samen te sporten. Hiermee verhoog je de betrokkenheid tussen collega’s en help je hen te werken aan hun conditie. Dit kan door middel van talloze initiatieven. Doe mee aan een sportevenement of start een loopclub om sporadisch te gaan joggen.
Deel dit nieuwsartikel