Thuiswerken? 3 tips om het gezond te houden!

Terug naar nieuwsoverzicht

Geen file. Meer flexibiliteit. En misschien zelfs een uurtje langer slapen. Het zijn maar enkele voordelen van telewerken.

Maar het haalt je dagelijkse routine ook helemaal overhoop. Minder sociaal contact. Werk en privé blijft moeilijk gescheiden. En dat heeft negatieve gevolgen voor je gezondheid.

Gelukkig bestaan er trucjes om thuiswerken én jezelf gezond te houden!
 

  1. Blijven bewegen

Een hele dag zitten vraagt veel van je lichaam. Daarom is het erg belangrijk om toch af en toe te bewegen. Je moet je natuurlijk niet in het zweet werken.
 

Sta regelmatig eens recht. Kies voor korte wandelpauzes buiten. Of zelfs in huis. Woon je in een appartementsblok? Ga dan eens de trap op en af. Al zal de buitenlucht je zeker goed doen.

Je kan ook een stapje verder gaan en je bureaustoel inruilen voor een zitbal. Of zelfs een steptoestel onder je stoel plaatsen.

Zijn deze sportieve oplossingen niets voor jou? Dan kan je kiezen voor een staand bureau. Niet goedkoop, maar wel de investering waard.
 

  1. Snacktime

Koekjes en andere ongezonde versnaperingen liggen plots binnen handbereik. Erg verleidelijk. Een slot installeren op de kast is misschien wat drastisch. En gelukkig helemaal niet nodig.

Zet een fruitmandje binnen handbereik. En haal voornamelijk gezonde tussendoortjes in huis. Denk aan gezonde(re) koekjes, fruit en snoepgroentjes.

Het belang van regelmatig en voldoende water drinken moeten we je vast niet meer uitleggen. Maar het is ook erg effectief om snoepdrang tegen te gaan.

Kom maar op met die 8 glazen water per dag!
 

  1. Blijf in je kot, of toch niet?

En jij dacht dat je je met je laptop in bed kon instaleren? Liever niet. Want zo ga je je slaapkamer onbewust associëren met werken. En dan wordt het scheiden van je werk- en privéleven moeilijk.

Heb je voldoende ruimte? Richt dan een aparte kamer in als kantoor. Geen kamer vrij die (tijdelijk) de functie van kantoorruimte kan invullen? Dan is een hoek ook al voldoende. Je creëert als het ware een pop-upkantoor.

Of ga een stapje verder. En kom écht uit je kot. Als je job het toelaat, kan je bijvoorbeeld op verplaatsing werken. Je terras of tuin zijn al een mooi alternatief. Maar een rustig plekje in het park of een flexdesk in een co-workingspace kan ook!
 

Veel thuiswerkplezier!

Deel dit nieuwsartikel