Solliciteren: een goede voorbereiding is het halve werk

Terug naar nieuwsoverzicht

Het zoeken naar een nieuwe job is niet altijd eenvoudig. Het internet staat vol met openstaande vacatures. Daarom is een goede voorbereiding zeer belangrijk vooraleer je op zoek gaat naar een nieuwe job.

We hebben je eerder al meegegeven dat je jezelf best enkele vragen stelt vooraleer je de zoektocht naar een (nieuwe) job start. Als je een duidelijk antwoord geformuleerd hebt op deze vragen, kan je beginnen met gericht te zoeken naar openstaande vacatures.

Efficiënt zoeken naar een gepaste vacature

Hoe?

Online kan je heel wat vacatures vinden. Raadpleeg bijvoorbeeld onze openstaande vacatures of de website van VDAB en zoek naar een job waarvoor je interesse hebt.

Heb je een vacature gevonden die je interesseert? Lees de vacature dan enkele malen aandachtig door. Bekijk ook zeker de website van het bedrijf en de social media kanalen (Facebook, LinkedIn,…).

Zijn er mensen binnen je kennissenkring die in deze bedrijven werken? Contacteer hen en vraag wat bijkomende informatie.

Heb je deze stappen doorlopen en heb je toch nog enkele vragen? Bel dan eventueel nog naar het bedrijf voor wat bijkomende informatie.

Vind je toch niet meteen een openstaande vacature voor jouw droomjob? Kom dan even langs in een van onze kantoren, dan gaan we samen op zoek! Want als uitzendkantoor is het onze missie om mensen aan een gepaste job te helpen. In een persoonlijk gesprek brengen we je ervaring en competenties in kaart en gaan we vervolgens voor je op zoek naar een gepaste baan. Je dient dus niet enkel af te gaan op de vacatures op onze website. Zit de gepaste vacature er niet tussen, dan gaan we er graag voor je naar op zoek.

Deel dit nieuwsartikel