Kies voor de perfecte sollicitatie outfit

Terug naar nieuwsoverzicht

Allereerst wil je als sollicitant uitblinken omwille van je cv. Toch kan je ook opvallen door middel van je verschijning. Houd onderstaande vuistregels in het achterhoofd en dan kan het niet mislopen.

  1. Doe research

Voor je vertrekt naar jouw sollicitatiegesprek raden we aan om wat opzoekwerk te verrichten. Elke sector en elk bedrijf heeft een eigen dresscode. Niet elk bedrijf vereist dat je komt werken in een kostuum. Op bepaalde plaatsen mag je je best casual kleden. Zoek even op hoe jouw toekomstige collega’s naar het werk komen en stem jouw outfit hierop af. Kies bij je kledij voor neutrale kleuren als blauw, wit of zwart.

  1. Denk aan je voorkomen

Ga voor een verzorgd voorkomen. Neem ’s morgens een douche, zorg voor een fris kapsel en voorzie een discreet geurtje. Vermijd een overweldigende geur om hoofdpijn bij de werkgever te voorkomen. Qua kledij kies je best voor een kreuk- en zweetvrije stof. Kijk zeker even in de spiegel om te kijken of de kledij niet te strak of te ruim is.

  1. Leg accenten

Accenten kunnen een outfit maken of kraken. Op deze manier kan je jouw eigen persoonlijkheid tonen aan de hand van enkele accessoires. Je kan kiezen voor een horloge, sjaal, riem en zoveel meer. Let erop dat je niet overdrijft hiermee. Het gezegde luidt niet voor niks dat overdaad schaadt.

  1. Voel je goed

Iedereen heeft zenuwen voor een sollicitatiegesprek. Probeer dan ook op elke mogelijke manier deze stress te verminderen. Dit kan door middel van een outfit te kiezen waarin je jezelf goed voelt. Dit zorgt er ook voor dat je zelfverzekerder overkomt. Zoekt niet elk bedrijf naar een zelfzekere werknemer?

  1. Zorg voor een glimlach

Het belangrijkste onderdeel van je outfit heeft iedereen. Namelijk een stralende en oprechte glimlach. Het toont dat je je goed voelt en gemotiveerd bent voor de job. Een somber gezicht doet een outfit teniet terwijl een glimlach het geheel compleet maakt.

Deel dit nieuwsartikel