Jobs om rillingen van te krijgen

Terug naar nieuwsoverzicht

Van kantoorjobs tot werken op een werf. Ja, er zijn heel wat soorten jobs. Sommige al wat vuiler, vreemder of leuker dan de andere. Maar bij sommige jobs breekt het angstzweet ons spontaan uit. Wil je weten welke jobs écht eng zijn? Wij sommen er 5 op.

  • Begrafenisondernemer

Dagelijks in contact komen met de dood? Voor sommigen is het de normaalste zaak van de wereld. En ze verdienen er ook hun brood mee. Een begrafenis regelen is een ding. Weten hoe je moet reageren op de ontroostbare familie en vrienden is andere koek. En zij hebben het volledig onder de knie.

  • Lijkschouwer en patholoog

Deze jobs sluiten aan bij de begrafenisondernemer. Ze kijken de dood bijna letterlijk in de ogen. Want een lijkschouwer bestudeert het lichaam om een doodsoorzaak vast te stellen. Een patholoog gaat nog een stapje verder. Deze persoon verricht een autopsie op het lichaam.

  • Nachtwaker

Ben jij een echt nachtmens? Dan is deze job misschien wel voor jou weggelegd. Een nachtwaker bewaakt gebouwen, exclusieve verzamelingen en mensen. Met de nadruk op ’s nachts. Klinkt misschien een beetje slaapverwekkend. Maar wanneer er een ongewenste bezoeker opduikt, zal de adrenaline door je lijf razen.

  • Ruitenwasser en elektricien

Sta jij al met knikkende knieën op een trapladdertje? Dan zoek je best even verder. We hebben het hier natuurlijk niet over de gewone ruitenwassers en elektriciens die met hun voeten op begane grond blijven. Sommigen zijn namelijk gespecialiseerd om stellingen te beklimmen om de hoogste ramen van een flatgebouw te doen blinken. Of denk maar aan elektriciens die aan touwen bungelen om de elektriciteitspalen in het straatbeeld te repareren.

  • Crime Scene Cleaning

Na een moord of gewelddadige interventie plaats delict oppoetsen? Ook daar zijn jobs voor in de aanbieding. Deze mensen staan paraat om het vieze werk uit handen te nemen. Bijvoorbeeld na een moord of (onontdekt) overlijden, maar ze ruimen ook het boeltje op in verwaarloosde panden of junkhouses. En hiervoor kan je best een sterke maag hebben.

Deel dit nieuwsartikel