Goed nieuws als je in december nog wil werken als jobstudent!

Terug naar nieuwsoverzicht

Goed nieuws als je in december nog wil werken als jobstudent!

Heb je al 475 uur studentenarbeid gepresteerd dit jaar en je wil nog werken als student in de maand december? Dan hebben we goed nieuws.
Je hebt het misschien al vernomen, studentenarbeid wordt geneutraliseerd. Maar wat betekent dit nu precies?

Een wet van 4 november 2020 bepaalt dat de uren die je als student in het vierde kwartaal van 2020 en in het eerste kwartaal van 2021 presteert in het onderwijs of in de zorgsector, niet in aanmerking worden genomen voor de berekening van het jaarlijks contingent van 475 uur studentenarbeid. Met andere woorden, als je deze zomer al 475 uren studentenarbeid met solidariteitsbijdrage deed, dan zal je voor de uren die je in oktober, november of december presteert ook nog kunnen genieten van de solidariteitsbijdrage. Hetzelfde geldt voor de uren die je zal presteren in januari, februari en maart 2021. De uren gepresteerd in deze periode zullen ook niet in rekening genomen worden bij het studentencontingent van 2021.

Wil je van deze extra uren met solidariteitsbijdrage kunnen genieten, dan is er wel een voorwaarde. Zoals je hierboven al kon lezen geldt dit enkel voor de prestaties die geleverd worden in het onderwijs of in de zorgsector in de periode van 1 oktober 2020 tot 31 maart 2021.

Wist je dit nog niet en wil je bijgevolg graag nog wat aan de slag als student de komende maanden? Neem dan snel contact met onze Wizards. Zij helpen je graag verder!

Deel dit nieuwsartikel