Een goed cv opent deuren

Terug naar nieuwsoverzicht

Om een goede sollicitatie tot stand te brengen, heb je zowel een cv als een motivatiebrief nodig. Maar wat moet er nu precies in je cv staan en hoe begin je eraan? Dat leggen we je graag uit.

Je cv is zeer belangrijk. Het geeft niet alleen mee wie je bent, maar het zorgt ook voor een eerste indruk. En een eerste indruk kan je maar één keer maken. Reden genoeg dus om van je cv een pareltje te maken. Hier zijn enkele tips om een goede cv op te maken:

  • Wees beknopt maar duidelijk zodat alles op 1 A4-pagina past
  • Voeg je persoonsgegevens toe (naam, adres, contactgegevens, geboortedatum en -plaats, nationaliteit, burgerlijke staat)
  • Wat heb je gestudeerd en aan welke onderwijsinstelling? Belangrijk hierbij is dat je jouw laatste studie als eerste vermeld. Deze is namelijk het meest relevant voor de werkgever.
  • Werkervaringen en stages zijn ook belangrijke troeven om in de verf te zetten. Vermeld hierbij steeds je functie, het bedrijf en de periode dat je er tewerkgesteld was.
  • Vaardigheden, certificaten, talen, hobby’s en interesses mag je niet vergeten. Deze zorgen immers ook voor een goed beeld van jou.
    Voor computervaardigheden vermeld je best duidelijk welke programma’s en toepassingen je kent, zeker als deze relevant zijn voor de vacature. Zorg er ook voor dat je persoonlijke vaardigheden aansluiten bij de gevraagde eigenschappen in de vacature. Vermeld bij je talenkennis ook hoe goed je de verschillende talen beheerst.
  • Voeg referenties toe indien je deze hebt. Informeer altijd bij deze personen of het voor hen ok is om hun naam te vermelden. Indien ze akkoord gaan, vermeld je best de naam, de functie, het bedrijf en een telefoonnummer.
  • Voeg als bijlage eventueel diploma’s, attesten,… toe

De belangrijkste tip van allemaal: lees je cv meermaals na of laat deze meermaals nalezen op schrijffouten!

Meer info nodig? Hier staan nog meer tips en tricks vermeld om te scoren met je cv.

Deel dit nieuwsartikel