(A)sociale collega's: versterk collegialiteit op afstand

Terug naar nieuwsoverzicht

De coronamaatregelen versoepelen. Collega’s verlaten hun huiselijke bubbel en komen een voor een weer naar kantoor. Toch hebben de afgelopen maanden een blijvende indruk achtergelaten en heel wat verandering met zich meegebracht.

Heel wat werkplekken ondergingen een metamorfose: grondmarkeringen, alcoholgel, plexiglas.  Hier en daar werden ook bureaus uit elkaar gehaald. En daarbij komt ook de collegialiteit op een lager pitje. Want onze collega’s? Die zien we nu minder vaak. Of toch niet?

Hoe versterk je de collegialiteit op (1,5m) afstand? Met deze drie tips!

  1. Vervang de hand shake

Een hartverwarmende knuffel of een stevige handdruk? Daar passen we nog even voor. Maar je collega’s gewoon voorbijlopen zonder een ‘goedemorgen, goedendag’ is ook maar saai.

Gooi die hand shake over boord en creëer je eigen begroeting! Zing, dans of steek een eigen originele feet shake in elkaar. Zo fleur je ook meteen de werkdag van jezelf en je collega’s op!

De award voor de leukste begroeting gaat naar…?!

  1. We challenge you!

Creativiteit is key, dat is duidelijk. Want ook de klassieke teambuildings staan on hold. Dat wil gelukkig niet zeggen dat je helemaal niets meer mag doen. Organiseer bijvoorbeeld een echte teamchallenge. Enkele suggesties:

  • Een stappenchallenge: wie behaalt tussen maandag en vrijdag de meeste stappen?
  • Een waterchallenge: wie drinkt het meeste water op een dag?
  • Creëer jullie eigen playlist.
  1. Duw op de pauzeknop

Ja, ook wanneer je thuiswerkt is pauze belangrijk. En dat kan ook samen met de collega’s op kantoor! Drink samen (op afstand) een kopje koffie of thee, plan een vast tijdstip in om samen even te stretchen, doe gezamenlijk even een gek dansje of zing dat ene liedje luidkeels mee.

Het moet niet meer dan enkele minuutjes duren. En je zal zien, het werkt.

Deel dit nieuwsartikel